Visita tècnica: Adaptació de la poma de muntanya i assaig de reg.

Aquest dijous dia 6 de setembre s’ha cel·lebrat la visita a camp a la finca pilot de poma de muntanya que hi ha instal·lada a Ribelles des del 2014.
Aquesta finca va ser impulsada mitjançant una col·laboració entre una agroindústria, en aquest cas Fruits de Ponent d’Alcarràs, el propietari de la finca i l’Associació ACORD, per tal de buscar noves opcions de cultius amb valor afegit amb motiu de l’arribada del reg a la Vall del Llobregós, gràcies al Canal Segarra-Garrigues.
Aquest projecte és possible gràcies al sistema de cooperació vertical entre Fruits de Ponent i els interessats que s’hi vulguin adherir via incorporació a la Cooperativa Agrària del Llobregós , de manera que es gaudeix d’avantatges d’assessorament per part dels tècnics de Fruits de Ponent, finançament i subvenció per la inversió  provinent del programa operatiu de la OPFH (Organització de productors de fruites i hortalisses).
Aquest any gràcies a l’aprovació del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Motors pel Segarra-Garrigues, projecte de desenvolupament rural cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional Europeus i la Diputació de Lleida,  s’ha pogut instal·lar en aquesta finca pilot una plataforma experimental de reg dirigida pel Dr. Joan Girona de l’IRTA i el seu equip, en el que podrem estudiar quina és la recomanació de reg òptima per aquest cultiu en funció de la varietat i per tal d’aconseguir la millor qualitat possible.
Aquesta plataforma experimental és de gran importància, doncs en aquesta Vall no hi ha cap experiència prèvia de cultiu de poma de qualitat i el maneig és diferent al de la poma del plà a conseqüència de les condicions climàtiques de la zona, que li ofereix aquest 400 metres d’altitud.
L’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, Montse Fornells, ha donat la benvinguda de la jornada on hi han assistit una trentena de persones interessades en el projecte entre agricultors, tècnics i professionals del sector agrari.
Per veure el reportatge feu click en el següent enllaç: REPORTATGE