Motors pel Segarra-Garrigues: BLAT DE QUALITAT

L’Associació ACORD i la Fundació Mas Badia, ens reunim a l’Escola Agrària de Tàrrega per encarar la nova campanya del conreu del Blat de qualitat, un dels Motors del PECT Motors pel Segarra-Garrigues, projecte de desenvolupament rural cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional Europeus i la Diputació de Lleida,  que ajuden a dinamitzar l’economia rural del territori.

Aquest blat s’utilitza per a la panificació, on es premia en el preu de compra la seva qualitat proteica. La Fundació Mas Badia, és la institució encarregada de realitzar assajos de varietats, reg i fertilització per a l’estudi de la millor varietat i estratègia de maneig per tal d’aconseguir la millor qualitat i quantitat productiva en cada una de les diferents zones agroclimàtiques que ofereix el territori del Segarra-Garrigues.

La panificadora de Casa Tarradellas és l’agroindústria que impulsa aquesta col·laboració amb els agricultors per a la producció del blat panificable de qualitat per a l’elaboració de les seves pizzes. Tot i que el projecte resta obert a qualsevol altra empresa que vulgui oferir als agricultors un projecte de col·laboració similar.