Jornada Tècnica: Poma de la Vall del Llobregós

30 de Maig 2019, Ribelles.

Trobar alternatives de conreu rendibles en els nous regadius del Segarra-Garrigues és una de les preocupacions dels agricultors del territori i dels/les
joves que es volen incorporar en el sector.

Cultivar i comercialitzar poma de qualitat, de la mà d’una agroindústria que actuï com a motor, utilitzant varietats adaptades a les cotes més altes de la zona del Segarra-Garrigues pot ser una bona oportunitat per dinamitzar l’economia d’aquesta zona rural i fixar la seva població.

L’Associació ACORD en el seu afany per promoure la cooperació vertical entre agroindústries i explotacions agràries, capta l’interès de Fruits de Ponent d’Alcarràs, que busca cultivar poma de qualitat en el territori i ho aconsegueix amb la col·laboració de Cal Planes, amb la plantació el 2014 de la finca Pilot de Ribelles.

Ara amb l’impuls econòmic del PECT Motors pel Segarra-Garrigues gràcies als FONS EUROPEUS DE DESENVOLUPAMENT REGIONAL- FEDER i la subvenció de la Diputació de LLeida, s’instal·la una plataforma experimental de reg, dirigida per l’IRTA.

Aquesta visita tècnica pretén explicar el projecte, l’evolució del mateix i els resultats obtinguts, així com, oferir la visita a tots els interessats en conèixer-la.